Yaşamımızı kaliteli, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde ilerletebilmemiz açısından göz sağlığı çok önemlidir. Bu noktada göz sağlığı ve hastalıkları hekimleri gözün tüm problemlerinde medikal ve cerrahi olarak tedavilerinden sorumlu olmakla birlikte olası göz sorunlarının önüne geçmek için de çabalar.

Bazı göz hastalıkları erken evrede belirti vermeyebilir. Bu nedenle düzenli göz muayenesi yaptırılması ve olası göz hastalıklarına erken müdahale edilmesi önemlidir. Öte yandan gözde yanma, görmede azalma veya daralma, renk seçememe, aşırı çapaklanma, ışıktan rahatsız, kaşıntı gibi şikayetler göz hastalıklarının habercisi olabilir.

Denizli Özel Odak Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniğinde verilen hizmetler:
  • Bilgisayarlı göz muayenesi
  • Göz tomografisi (OCT)
  • Erişkinlerde gözlük ve kontakt lens muayenesi
  • Bebeklerde, küçük yaş çocuklarda refraksiyon takibi
  • Prematüre retinopatisi
  • Şaşılık tanı ve takibi
  • Göz tembelliği (Ambliyopi)
  • Glokom (göz tansiyonu) hastalığı tanı ve tedavisi
  • Şeker hastalarında göz dibi takibi, diyabetik retinopati
  • Üveit (göz içi iltihabı) tanı ve takibi
  • Fundus Floresein Anjiyografisi (FFA)
  • Katarakt sonrası katarakt, diyabete bağlı göz içi kanamaları, retina yırtıklarının argon veya YAG Lazer ile tedavisi
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Hangi Hastalıklara Bakar?

Katarakt: Katarakt, göz merceğinin bozularak saydamlığını kaybetmesidir. Bu durum ışık ve görüntünün retina tabakasına ulaşmasını engeller ve kişi görme kaybı yaşar. Katarakt genellikle ilerlemiş yaşa bağlı olarak orta yaş ve üstü kişilerde görülür. Fakoemülsifikasyon cerrahisi ile çok kısa bir süre içerisinde kişi sağlığına tekrar kavuşur.

Diyabetik retinopati: Şeker hastalığı olan kişilerde diyabetin bir komplikasyonu olarak diyabetik retinopati görülebilir. Diyabetik retinopati, retinadaki kan damarlarının hasarlanmasıdır. İlk başta görme kaybı yaşanmaz, zaman geçtikçe görmede zayıflık hissedilir. Bu yüzden şeker hastaları düzenli olarak göz kontrolüne gitmelidir.

Glokom: Göz tansiyonu veya karasu hastalığı olarak da bilinen glokom, göz içi basıncının yükselerek göz sinirlerine zarar vermesi olarak tanımlanır. Erken tanı ve tedavi uygulanmazsa kalıcı görme kaybı yaşanabilir. Genellikle 40 yaş ve üzeri kişilerde görülür. Hastalık belirti vermeden ilerlediği için kişiler düzenli göz muayenesini olmalıdır.

Şaşılık: Gözler arasındaki paralelliğin bozulmasıdır. Tedavi yöntemi hastanın yaşına ve hastalığın durumuna göre kişiden kişiye farklılık gösterir. Şaşılık hastalığında uygulanan tedavi yöntemleri çocukluk döneminde daha yüksek başarı oranına sahiptir. Bu yüzden bu hastalıkta da erken teşhis çok önemlidir.

Gözyaşı kanal tıkanıklığı: Gözyaşının, gözyaşı kanalı aracılığıyla burun boşluğuna ulaşamamasıdır. Gözlerde aşırı sulanma, sık çapaklanma ve burun kökünde şişlik en sık görülen belirtileridir.

Göz kapağı estetiği (Blefaroplasti): Göz kapağı estetiği olarak bilinen blefaroplasti alt ve üst göz kapaklarına uygulanır. Sarkmış derinin çıkarılması olarak tanımlanır. Sarkan derinin çıkarılıp göz çevresindeki dokuların gerdirilmesiyle hem estetik görünüm sağlanır hem de görme kapasitesi artırılır.

Refraktif cerrahi: Lazer göz ameliyatı olarak da bilinen refraktif cerrahi; miyop, hipermetrop ve astigmat gibi ışığın yanlış kırılması sonucu oluşan görme kusurlarının cerrahi bir operasyonla kalıcı olarak düzeltilmesi işlemidir. 18 yaşından büyük, kornea kalınlığı ve göz numaraları uygun bireyler bu işlemle uygulanabilir.

Bilgi ve randevu almak için 0258 264 46 46 ‘yı arayabilirsiniz.

Randevu alma işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.